Rootsnshoots 7.12.2022
Новини

Информационна среща: създай Roots&Shoots клуб

Присъединете се към мрежата от клубове на Програмата Roots & Shoots!
Срещата ще открие Рита Гронeвалд, координатор на глобалната мрежа на Roots & Shoots към Института „Джейн Гудол“.
Специален гост ще бъде Жасмина Гурковска, българката в екипа на Джейн Гудол, която ще сподели за работата си с нея, за опита от различните държави по света и дейността на клубовете, както и за вълнението от създаването на мрежа от клубове и в България!
Програмата на д-р Джейн Гудол – Roots & Shoots стартира своята дейност в България. Мисията ѝ е да вдъхнови всеки човек да предприеме действия, за да направи света по-добро място за хората, животните и околната среда. Двигател на тези промени са Roots & Shoots клубовете, каквито по света има вече над 1400 в 65 държави на 6 континента.
Клубовете се създават в детски градини, училища, университети, библиотеки, читалища, образователни центрове и др., обединявайки се около важни за общността и заобикалящата ги среда теми, които биха искали да подобрят.
Дейността на клубовете е в три основни направления: „Хора“, „Животни“ и „Околна среда“. За да подпомогне дейността им Roots & Shoots предоставя ресурси и идейни програми за проекти, както и менторство от специалисти с експертиза в съответната област.

Очакваме всички родители, учители и ръководители на образователни структури, работещи формално и неформално с деца – училища, центрове за извънкласно обучение, читалища, занимални и други образователни институции от цялата страна, за да споделим:

  • Как да създадем клуб?
  • Кой може да участва?
  • Кои са темите, по които клубовете работят?
  • Какви са дейностите на Програмата?
Ръководителите на програмата в България, както и менторите в програмата ще отговорят на вашите въпроси.
Очакваме ви!
7 декември 2022, 17.00 ч.
Линк за включване: https://teams.live.com/meet/9449291986130
Повече за Програмата
Програмата Roots & Shoots води началото си от Танзания, когато местни тийнейджъри се обръщат към д-р Джейн и споделят с нея притесненията си за своята общност. Джейн ги насърчава да предприемат действия в местната общност. Успехите им стават повод за гордост и извор на вдъхновение, което кара д-р Гудол да сподели тези истории с други млади хора по света, които също толкова силно желаят да работят за промяна.
Д-р Джейн Гудол е основател на Института „Джейн Гудол“ и посланик на мира на ООН. Тя посвещава живота си на опазването на околната среда, хуманното отношение към животните и хуманитарна дейност. Известна е с дългогодишното си изследване на дивите шимпанзета в Гомбе, Танзания, което продължава и до днес. Джейн от дете бленува за Африка и изучаването на диви животни. Благодарение на помощта и подкрепата на своята възхитителна майка, Джейн не само превръща мечтата в реалност, но чрез програмата Roots & Shoots успява да вдъхнови милиони млади хора по целия свят да преследват мечтите си.
Ако искате да промените мисленето на хората, първо трябва да докоснете сърцата им. (д-р Джейн Гудол)
През 2021 г. д-р Гудол беше специален гост на Софийския фестивал на науката и в жива видео връзка разказа за работата си в Гомбе, за дейността на клубовете Roots & Shoots и изрази своята подкрепа програмата да се развие в България.
Повече за програмата, менторите и възможностите за регистриране на клуб, можете да откриете в съответните секции на сайта.
Допълнителна информация:
Албена Варсано
Тел. 0887394692
Email: info@rootsnshootsaction.bg